Broccoli quiche
Ingrediënten voor 4 personen
- 5 plakken bladerdeeg
- 1 grote broccoli
- 1 doosje champignons
- 1 kuipje kruidenkaas
- 3 eieren
- 40 gram walnoten
- 1 eetlepel boter
- 125 gram spekblokjes
- 125 gram hamblokjes
- 100 gram geraspte kaas
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven vast voor (180 graden Celsius) en laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze circa 5 minuten. Als deze gaar zijn, direct afgieten. Was de champignons in plakjes en bak in wat boter samen met de spekblokjes. Hak de walnoten grof. Meng de kruidenkaas met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
Vet een quichevorm in en bekleed deze met de bladerdeeg. Doe de broccoli, champignons, walnoten, spek- en hamblokjes in de vorm en giet het ei-kaasmengsel hierover. Strooi de geraspte kaas bovenop en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten.
Probeer ook eens
- Kippenpoten in kerriesaus
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Gevulde cordon bleu
- Chili Rib eye steak
- Zomerse uienschotel
- Gekruid rundvlees met mie
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Stoofvlees
- Kipfilet met spinazie
- Bieslook pannenkoek met kwark
- Boeuf Bourguignon
Bekijk al onze recepten