Chili con carne met kaas
Ingrediënten voor 6 personen
- 400 gram rundergehakt
- Olijfolie
- 0,5 theelepel cacao
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Piri pirikruiden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 400 gram gehakte tomaten
- 125 milliliter water
- 1 theelepel worcestersaus
- 500 gram kidneybonen
- 250 gram geraspte oude kaas
- Gehakte koriander
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de cacao, oregano en piri pirikruiden toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en roer goed door. Vervolgens ook de gehakte tomaten samen met het water erbij voegen. Even doorroeren en dan de worcestersaus en uitgelekte, afgespoelde kidneybonen toevoegen. Breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur wat lager, zet het deksel op de pan en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes doorkoken. Zet de laatste minuten het vuur wat hoger zodat de chili iets harder gaat koken. Haal de pan dan van het vuur en roer de kaas erdoor. Voeg ook koriander, zout en peper naar smaak toe.
Serveer direct, eventueel met de koriander en kaas eroverheen gestrooid.
Tip!Maak het geheel wat pittiger met een paar druppels tabasco. U kunt eventueel de oude kaas vervangen door mozzarella!

Probeer ook eens
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
- Rundvlees in de römertopf
- Lamslapjes met paprika
- Chinese varkensrolletjes
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Hamlap met ananas
- Asperge met achterham
- Fijne goulash met abrikozen
- Hartige courgette taart
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Prinsessenbonen met peren en spek
Bekijk al onze recepten