Plaatpizza met worst en pompoen
Ingrediënten voor 2 personen
- Pompoen
- 200 gram runderbraadworst
- 125 gram ricotta
- Handje rucola
- Handje geraspte kaas
- Salie
- Peper en zout
- 6 plakjes hartige taartdeeg
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pompoen tot hij zacht is en pureer dan tot een spread. Verdeel het deeg over een bakplaat met bakpapier en druk de randjes goed aan. Vouw de rand iets omhoog en verdeel de pompoenspread in het middelste vlak.
Schep de ricotta over de taart. Snijd de worstjes in stukjes en verdeel over de pizza. Bestrooi het geheel met salie, peper, zout en kaas.
Bak de pizza in ongeveer 30 minuten gaar en verdeel de rucola erover. Direct serveren.
Tip!
Gebruik stukjes pompoen als topping voor de pizza.

Probeer ook eens
- Kalfsoester (saltimbocca)
- Zomerse kipsalade
- Kippenragout in bladerdeeg
- Fijne jeneverbes koteletten
- Kalkoensaltimbocca
- Zuurvlees
- Paté met vijgenchutney op toast
- Ovenschotel met spinazie en rundergehakt
- Varkenshaas omwikkeld met spek met stoofpeertjes
- Vitello tonnato met tonijn en anjovis
- Kippenpoten in kerriesaus
- Kip van de Veluwe
Bekijk al onze recepten