Stroganoff-frikandellen
Ingrediënten voor 4-6 porties
- 3 sneetjes bruin brood
- 2 uien
- 750 gram half-om-half gehakt
- 3 eieren
- Nootmuskaat
- 50 gram boter
- 375 gram champignons
- 200 gram uien
- 2,5 deciliter slagroom
- 2 theelepels mosterd
- Suiker
- 2 augurken
- Peper
- Zout
Bereidingswijze frikandellen
Week de sneetjes brood in koud water. Pel de 2 uien en snipper deze. Knijp het brood goed uit en meng met het gehakt, de ui en 3 eieren. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vorm het mengsel met vochtige handen naar 12 frikandellen. Verwarm de boter en bak de frikandellen hierin aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en houdt ze warm.
Bereidingswijze saus
Borstel de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Pel de 200 gram uien en snijdt deze in ringen. Bak de champignons en de uien in de pan. Voeg de slagroom toe en laat dit inkoken. Voeg ook de mosterd toe met zout, peper en suiker naar smaak. Snijd de augurken in dunne repen en roer door de saus. Laat het geheel goed opwarmen.
Serveer de frikandellen en saus direct.
Tip! Lekker met gekruide aardappeltjes en een tomaten-salade.
Probeer ook eens
- Fijne jeneverbes koteletten
- Salade met biefstuk
- Lamskoteletten met tuinkruiden
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Wraps met gerookte kip en avocado
- 2 feestelijke voorgerechten
- Zomerse kipsalade
- Lamskotelet met gele rijst en paksoi
- Afrikaanse lamsspies voor op de barbecue
- Varkensoester uit Bohemen
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Medaillon van kip
Bekijk al onze recepten