Ovenschotel met rookworst
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram kruimige aardappels
- 1 ambachtelijke rookworst
- 2 paprika’s
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 ui
- Melk
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- Geraspte kaas
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en stamp tot een puree samen met een scheut melk. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de ui en paprika in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Verwarm olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na ongeveer 2 minuten de paprika, rookworst en kruiden toe. Bewaar een paar plakjes rookworst voor bovenop de ovenschotel. Bak het geheel 3 tot 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat een paar minuten pruttelen.
Schep de saus in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en strijk glad met een lepel. Leg de plakjes rookworst erop en verdeel een handje kaas over de ovenschotel. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer de kaas gesmolten en goudbruin is, is de ovenschotel klaar!
Eet smakelijk!
Tip!
Lekker met een frisse salade!
Probeer ook eens
- Cannelloni uit de oven
- Gehaktballen met ei (scotch eggs)
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Broodje speklap
- Kalkoensaltimbocca
- Vitello tonnato met tonijn
- Zuurvlees
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- Ierse hutspot
- Vleeskroketten
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Kip-avocado salade
Bekijk al onze recepten