Spaghetti met geroosterde pompoen
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram (volkoren) spaghetti
- 1200 gram pompoenblokjes
- 300 gram spekjes
- 1 ui
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- Scheut olijfolie
- Scheut kookroom
- Blokje groentebouillon
- 100 gram rucola
- Handje pecannoten
- Handje geitenkaas
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en rooster deze 30 minuten in de oven.
Bak de spekjes. Snipper de ui en fruit deze. Voeg 500 milliliter water toe aan het bouillonblokje en verwarm totdat het blokje opgelost is. Voeg de peterselie en ¾ van de pompoen toe en pureer met een keukenmachine of staafmixer. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Voeg deze saus samen met de spekjes, ui en pompoenblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de verpakking. Roer dit met de rucola door de saus. Verdeel over 2 borden en verdeel de pecannoten en geitenkaas erover. Direct serveren.
Tip!
Combineer de pasta met een ambachtelijke verse worst van uw slager!
Probeer ook eens
- Erwtensoep
- Karbonades, gevuld met champignons
- Vitello tonnato met tonijn
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
- Gevulde cordon bleu
- Asperge met achterham
- Eend in het pannetje
- Boeuf Bourguignon
- Pastasoufflé met ham
- Asperge-omelet rol
- Quesadilla met kip
Bekijk al onze recepten