Kalfsfilet met druiven en amandelen
Ingrediënten
- 600 gram kalfsfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel boter
- 2.5 deciliter vleesbouillon
- Citroensap
- 250 gram groene druiven
- 100 gram ontvliesde amandelen
- Fijngehakte citroenmelisse
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Wrijf de kalfsfilet met zout en peper in. Verhit de olie en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de boter toe en laat dit 4 minuten bakken. Haal het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en houdt het warm.
Kook het braadvocht los met hete vleesbouillon. Laat het inkoken en breng met zout, peper en citroensap op smaak.
Was de druiven, laat uitlekken, halveer en ontpit. Leg samen met de amandelen in de saus en verhit dit. Haal het vlees uit de folie en snijdt in plakken. Giet de saus over het vlees en strooi hierover de citroenmelisse. Serveer met rijst met boter of stokbrood.
Tip: in plaats van kalfsfilet kan ook varkensfilet gebruikt worden!

Probeer ook eens
- Gehaktbrood
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Asperge met achterham
- Gemarineerde spareribs
- Spaghetti
- Aspergesoep met spekreepjes
- Indische kip
- Pikante worstsalade
- Stamppot broccoli uit de oven
- Salade met gevulde rosbief
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
Bekijk al onze recepten