Zomerse uienschotel
Ingrediënten
- 350 gram gekruid gehakt
- 450 gram uien
- 500 gram worteltjes
- 500 gram aardappelen
- Geraspte kaas
- Gehakte peterselie
- Zout
- Peper
Bereiding
Schil en was de aardappels en kook deze. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil, rasp en was de worteltjes en snijd deze in schijfjes. Bak het gehakt. De ui en de wortel kunnen even mee gebakken worden. Maak van de aardappels een mooie puree als deze gaar zijn.
Leg het gehakt en de groenten in een ingevette ovenschaal. Gebruik niet alle uien. Leg de aardappelpuree over de groente en het gehakt en verdeel het over de schaal. Hierboven kunnen de overgebleven uien en de kaas gelegd worden. In de oven zetten van ongeveer 200 tot 225 graden Celsius voor ongeveer 20 minuten. Strooi voor het serveren de peterselie erover.

Probeer ook eens
- Provençaalse rundvleesschotel
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Rundvlees in de römertopf
- Tosti met salami en courgette
- Gevulde koolrolletjes
- Ierse hutspot
- Geroosterde varkenskoteletten met amandelen
- Schnitzelrolletjes met spinazie
- Shoarma in een tosti
- Varkenslende van de rib met bearnaisesaus
- Aspergesoep met spekreepjes
- Romige Provençaalse runderreepjes
Bekijk al onze recepten