Karbonade met honing en citroen
Ingrediënten
- 4 varkenskoteletjes
- Sap en geraspte schil van 3 grote citroenen
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel chilisaus
- 3 centimeter gemberwortel, gehakt
- 6 teentjes knoflook, gehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- Sap van 1 limoen
- 60 gram verse koriander, basilicum en mint, gehakt en gemengd
Ingrediënten marinade
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Leg vervolgens de varkenskoteletjes in de marinade en dek deze af. Laat de marinade 1 uur in de koelkast staan.
Leg de karbonades daarna in het midden van het rooster. Laat deze in ongeveer 12 minuten garen tot ze lichtroze van binnen zijn. Giet er tijdens het roosteren de resterende marinade overheen.
TIP:
Bedek het rooster van de barbecue tijdens het grillen met aluminiumfolie.

Probeer ook eens
- Spaghetti met spek en kaas
- Spaghetti met geroosterde pompoen
- Broodje hamburger speciaal
- Goulash met biefstuk
- 2x gevulde eieren
- Vleeskroketten
- Kalfsfilet met druiven en amandelen
- Varkensoester uit Bohemen
- Kalfsgehaktballen
- Varkensfilet met kerrie
- Gevuld broodje met kip en ananas
- Pastasoufflé met ham
Bekijk al onze recepten