Hamragout
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 1 grote zeer fijngesnipperde ui
- 300 gram gesnipperde ham of bacon
- 40 gram bloem
- 5 deciliter warme melk
- 1 ei
- Aroma
- Zout
- Peper
Bereiding
Smelt de boter, fruit daarin de ui goudgeel en bak de ham mee. Neem de stukjes ham uit de boter en roer daar de bloem door. Laat de bloem enigszins gaar worden en voeg onder goed roeren de melk toe. Klop het ei los en roer dat met de stukjes ham door de gladgebonden saus. Voeg aan de ragoût naar smaak aroma, peper en zout toe.
Heerlijk om een pasteitje mee te vullen.
Probeer ook eens
- Ierse hutspot
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Hamlap met ananas
- Spruitjesstamppot met rookworst
- Karbonade met honing en citroen
- Chinese loempia's
- Aardappelsalade met wortelen
- Vitello tonnato met tonijn
- Varkenshaas met mosterdsaus en munt
- Stamppot broccoli uit de oven
- Pikante worstsalade
- Ossenhaas met champignons
Bekijk al onze recepten