Kip op blik
Ingrediënten
- 1 hele kip
- 1 blikje bier of cola
- Olijfolie
- Kipkruiden
- Rozemarijn
- Tijm
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 kippenbouillonblokje
Bereidingswijze
Zet de barbecue vast aan. Wrijf de kip eerst in met olijfolie en vervolgens met de kipkruiden. Open het blikje en giet of drink deze half leeg. Doe je rozemarijn en tijm in het blikje. Pers de knoflook en voeg ook deze toe aan het blikje. Verkruimel het bouillonblokje en verkruimel deze in het blikje.
Pak de kip bij haar poten en zet deze op het blikje bier. Zet het samen op de barbecue en gaar in circa 1 uur. Houd in de gaten of het niet te hard gaat.
Neem de kip van het vuur en haal met ovenhandschoenen het blikje uit de kip.
Tip!
Lekker met een goed gevulde aardappelsalade!
Probeer ook eens
- Hamlap met ananas
- Hongaarse kipfilet
- Fijne jeneverbes koteletten
- Knoflookbrood met ham en salie
- Spaghetti met champignons
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
- Varkensvlees in biersaus
- Salade met gevulde rosbief
- Karbonade met Parmezaanse kaas
- Fijne goulash met abrikozen
- Gehaktbrood
- Varkensoester uit Bohemen
Bekijk al onze recepten