Kipslaatje naar smaak
Ingrediënten
- Kipfilet
- Peper
- Zout
- Yoghurt
- Mayonaise
- Smaakmakers naar keuze
Bereidingswijze
Breng een pan met water tegen de kook aan en pocheer hierin de kipfilet. Om de kip alvast smaak mee te geven, kunnen aan het water kruiden en/of een bouillonblokje worden toegevoegd. Haal na circa 15 minuten de kip uit de pan en laat deze afkoelen.
Snijd de kip in kleine stukje en doe deze in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Meng vervolgens de kip met yoghurt en mayonaise. Meng goed door en proef of de smaak naar wens is. Voeg anders nog zout en peper toe. De basis is nu klaar.
Bepaal nu de smaak van de salade. Ga bijvoorbeeld voor een kerriesalade en voeg 2 à 3 theelepels kerriepoeder en ananasblokjes toe. Of ga voor een satésalade en voeg pindasaus en sambal toe aan de salade. Voeg pesto en zongedroogde tomaatjes toe voor een pestosalade.
Serveer direct op een broodje voor de lunch of op een toastje als snack. Bewaren in koelkast voor een later moment kan natuurlijk ook.
Tip!
Verdeel de basis salade in kleinere porties om meerdere smaken te maken.