Prinsessenbonen met peren en spek
Ingrediënten
- 750 gram panklare prinsessenbonen
- 50 gram reuzel of boter
- 2 middelgrote zeer fijngesnipperde uien
- zout
- 500 gram stevige handperen
- 125 gram kleingesneden gerookt doorregen spek
- 4 eetlepels peterselie
Bereiding
Was de boontjes, haal ze af en breek ze doormidden. Verwarm de helft van de reuzel, fruit daarin de helft van de ui glazig.
Was de boontjes nog eens en doe ze met aanhangend water en 1 theelepel zout bij de uitjes. Laat de boontjes langzaam aan de kook komen, dan hoeft er geen extra water te worden toegevoegd. Snijd de peren overlangs in vieren, verwijder schil, klokhuis en steeltje en snijd de kwarten nog een keer door.
Leg de peertjes bij de boontjes als deze 15-20 minuten hebben gekookt. Verwarm intussen de rest van de reuzel, fruit daarin de rest van de ui en bak het spek langzaam in uit. Controleer of de boontjes gaar zijn; giet het kooknat af en schud er de ui met spekjes en de peterselie door.
Heerlijk met aardappelpuree.

Probeer ook eens
- Spaghetti met geroosterde pompoen
- Pork Wellington
- Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème
- Varkenshaas met mosterdsaus en munt
- Braadworstspies met poestagroenten
- Fijne goulash met abrikozen
- Gestoofde varkenswang met appel
- Pikante worstsalade
- Boeuf Bourguignon
- Kippenpaté met olijven
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
Bekijk al onze recepten