Prinsessenbonen met peren en spek
Ingrediënten
- 750 gram panklare prinsessenbonen
- 50 gram reuzel of boter
- 2 middelgrote zeer fijngesnipperde uien
- zout
- 500 gram stevige handperen
- 125 gram kleingesneden gerookt doorregen spek
- 4 eetlepels peterselie
Bereiding
Was de boontjes, haal ze af en breek ze doormidden. Verwarm de helft van de reuzel, fruit daarin de helft van de ui glazig.
Was de boontjes nog eens en doe ze met aanhangend water en 1 theelepel zout bij de uitjes. Laat de boontjes langzaam aan de kook komen, dan hoeft er geen extra water te worden toegevoegd. Snijd de peren overlangs in vieren, verwijder schil, klokhuis en steeltje en snijd de kwarten nog een keer door.
Leg de peertjes bij de boontjes als deze 15-20 minuten hebben gekookt. Verwarm intussen de rest van de reuzel, fruit daarin de rest van de ui en bak het spek langzaam in uit. Controleer of de boontjes gaar zijn; giet het kooknat af en schud er de ui met spekjes en de peterselie door.
Heerlijk met aardappelpuree.
Probeer ook eens
- Lamsbout met honing en spek
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Chinese loempia's
- Turkse gehaktballetjes
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Pasta met salami
- Pork Wellington
- Tortilla met lamstartaar
- Stamppot broccoli uit de oven
- Bearnaisesaus
- Spaghetti met champignons
- Worstjes met druiven
Bekijk al onze recepten