Normandische ham
Ingrediënten
- 4 schijven gekookte ham
- 100 gram gepelde walnoten
- 1 struik andijvie
- 1 stengel selderij
- 2 appels
- 1/2 dl slagroom
- 2 eieren
- 1 citroen
- Mosterd
- Peper
- Zout
Bereiding
Kook de eieren in tien minuten hard en hak de noten fijn. Was vervolgens de selderij en hak een deel hiervan fijn. Pers de citroen uit. Was de andijvie en snijd het hart in fijn. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Schenk wat citroensap over de appels.
Pel de eieren en hak het wit van de eieren fijn. Stamp de dooiers met de mosterd fijn en voeg hierbij de slagroom bij beetjes toe. Ga te werk als bij mayonaise. Voeg er de rest van het citroensap bij en zout en peper naar smaak. De saus moet licht gebonden zijn.
Meng in een kom de noten, selderij, appel, gehakt ei en de andijvie. Bind dit met de saus. Leg een portie op een plak ham, rol deze op als een dikke sigaar en serveer koud.
Serveer er geroosterd brood en boter bij.
Probeer ook eens
- Varkensvlees in biersaus
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Mediterraanse karbonades
- Plaatpizza met worst en pompoen
- Aardappelsalade met wortelen
- Pork Wellington
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
- Pastasoufflé met ham
- Lamsbout met honing en spek
- Stamppot broccoli uit de oven
- Knoflookbrood met ham en salie
- Asperge met achterham
Bekijk al onze recepten