Eend in het pannetje
Ingrediënten
- 2 in stukken verdeelde wilde eenden
- 5 eetlepels maisolie of andere olie
- 4 eetlepels boter
- 100 gram geschaafde wortel of winterpeen
- 150 gram Amsterdamse uitjes
- 2,5 deciliter kippenbouillon van 0,5 tablet
- 8-10 eetlepels droge rode wijn
- 2 eetlepels aardappelmeel
- Bloem
- Soja
- Peper
- Zout
Bereiding
Was de stukken eend en dep ze droog met keukenpapier. Strooi peper en zout op het vlees, sprenkel er wat soja op en wentel de stukken eend door de bloem.
Maak de olie goed warm, bak daarin de stukken eend vlug mooi van kleur en doe dan de boter in de pan. Keer het vlees af en toe en doe er na 10 minuten de plakjes wortel en de goed uitgelekte uitjes bij. Giet langs de rand de bouillon en de wijn in de pan. Dek de pan af als de inhoud kookt en laat die op de laag gedraaide vlam of plaat sudderen (ongeveer 1 ½ uur). Controleer of de eend gaar is door een botje los te trekken; als dit gemakkelijk gaat, is de eend gaar.
Bind de saus bij met een papje van aardappelmeel met wat water en voeg aan de saus naar smaak soja, peper of zout toe. Geef de saus er apart bij.
Tip: lekker met aardappelpuree en groene groente.
Probeer ook eens
- Stroganoff-frikandellen
- Tosti met salami en courgette
- Eend in het pannetje
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Varkensoester uit Bohemen
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Chinese varkensrolletjes
- Runderworst met pastinaakpuree
- Asperge-omelet rol
- Pasta met salami
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
- Gevulde uien
Bekijk al onze recepten