Kippenpaté met olijven
Ingrediënten voor ruim 1/2 liter
- 300 gram kipfilet
- 200 gram kippenlevertjes
- 30 gram boter
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels koffieroom
- 1 eetlepel madeira
- 12 plakjes ontbijtspek
- 20 gevulde olijven
- Rozemarijn
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Snijd de kipfilets in stukken en pureer deze samen met de kippenlevertjes en de boter. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Roer dit samen met de rozemarijn, de koffieroom, de madeira, zout en peper door het vleesmengsel.
Bekleed de patépot of cakevorm met het ontbijtspek. Doe de helft van de puree in de vorm en verdeel vervolgens de olijven er in twee rijen over. Doe daarna de andere helft van de puree in de vorm en strijk de bovenkant glad. Afdekken met aluminiumfolie en prik hierin met een vork wat gaatjes.
De paté in de oven zetten van 160-175 graden Celsius zetten. De braadslede vullen met heet water. De paté in 60 tot 70 minuten gaar laten worden. Vervolgens de vorm uit de braadslede nemen en hem af laten koelen.

Probeer ook eens
- Kippenpaté met olijven
- Spaghetti met champignons
- Karbonade met Parmezaanse kaas
- Zuurkoolstamppot & -koeken
- Schotse kipfilet
- Tosti met salami en courgette
- Salade met gevulde rosbief
- Aspergeschotel
- 2 feestelijke voorgerechten
- Runderworst met pastinaakpuree
- Spaghetti met spek en kaas
- Lamslapjes met paprika
Bekijk al onze recepten