Chinees varkenshaasje
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes à 250 gram
- 80 gram lenteuitjes
- 1 teen knoflook
- 6 eetlepels sojasaus
- 4-5 eetlepel sherry (medium)
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels honing
- 3-4 eetlepels water
- 6 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepel sherry (medium)
- Gemberpoeder
- Zout
- Peper
Bereiding
Snijd de vlies en het vet van de varkenshaasjes. Maak de lenteuitjes schoon. Pel de knoflook en snijd deze met de lenteuitjes fijn.
Meng de sojasaus, 2 eetlepels sherry, gemberpoeder en zout. Leg het vlees in een kom en giet de marinade erover en bedek het met folie. Laat dit een nacht staan.
De honing met de suiker al roerend verwarmen tot de suiker is opgelost. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Bestrijk het vlees met het honingmengsel.
Verhit de olie in de pan en laat hierin de haasjes even dichtschroeien. Voeg de marinade dan toe en plaats de pan in een oven van ongeveer 225 tot 250 graden Celsius. Indien nodig kunt u nog het water toevoegen. Na 20 minuten het vlees uit de pan halen en het braadvocht met de rest van de sherry loskoken. Giet dit over het vlees en laat het afkoelen. Snijd zeer dunne schijfjes van het vlees en schik dit op een schaal. Giet de jus erover en garneer af met kruiden.
Probeer ook eens
- Broodje hamburger speciaal
- Kipfilet met spinazie
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Karbonade met honing en citroen
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Soep met hele kip
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Luchtige pannenkoeken met spek en appel
- Spaghetti met champignons
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Ovenschotel met rookworst
Bekijk al onze recepten