Schnitzelrolletjes met spinazie
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 varkensschnitzels van 75 gram
- 200 gram spinazie
- 2 sjalotjes of 1 ui
- Enkele takjes verse basilicum of mespunt gedroogde basilicum
- 100 gram gehakt
- 4 plakjes bacon
- 100 gram boter
- 1 deciliter droge witte wijn of bouillon
- 1 theelepel maïzena
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Laat de schnitzels door de slager zo plat mogelijk slaan of leg ze onder een stukje vetvrij papier en sla ze zelf met een hakmes plat. Strooi er wat zout over en laat dit even intrekken.
Zet de spinazie op en kook ze 3 minuten. Laat de spinazie uitlekken en snijd ze wat fijner.
Snipper de sjalot en snijd de basilicum fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er spinazie, sjalot, basilicum, zout en peper door. Leg op iedere schnitzel een plakje bacon en bestrijk de bacon met het gehaktmengsel. Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de rolletjes rondom bruin. Neem ze even uit de pan. Schenk de wijn of bouillon bij de boter, roer alle aanzetsels los en leg de schnitzels terug in de pan. Stoof nog 10 minuten na en leg de rolletjes vlees op een voorverwarmde vleesschotel. Bind de jus met maïzena, die is aangemaakt met water. Schenk een deel over het vlees en serveer de rest er apart bij.
Tip! Serveer met macaroni en een salade.
Bereidingstijd: 50 minuten