Stamppot koolraap
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo kruimige aardappel
- 250 gram koolraap
- 12,5 gram bieslook
- 100 milliliter melk
- 3 kruidnagels
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel boter
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Kook de aardappelen en de koolraap in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
Zet ondertussen een pan op met de melk en kruidnagels. Plet de knoflook en voeg toe aan de melk. Breng zachtjes aan de kook en haal dan van het vuur.
Haal de kruidnagels uit de melk en giet de melk over de aardappelen en koolraap. Stamp dit tot een puree. Roer de bieslook en de boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Tip!
Combineer de stamppot met een ambachtelijke gehaktbal van uw slager!

Probeer ook eens
- Cannelloni Rosanella
- Stamppot met kip
- Tosti met salami en courgette
- Kippenragout in bladerdeeg
- Pittige kip cordon bleu
- Paté met vijgenchutney op toast
- Ossenhaas met champignons
- Quesadilla met kip
- Gehaktbrood
- Aspergeschotel
- Parijse lamskoteletten
- Lamskoteletten met tuinkruiden
Bekijk al onze recepten