Fijne jeneverbes koteletten
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 reekoteletjes (dubbel)
- 2 eetlepels jeneverbessen
- 1 venkelknol
- 4 wortels
- 1 stronk bleekselderij
- Zout
- Peper
- Voor de vossebessensaus
- 1 kopje vossebessen
- Sap van 1/2 citroen
- 1 mespunt kaneel
- 2 centiliter cognac
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Dep de koteletjes droog met keukenpapier. Wrijf de jeneverbessen fijn in een vijzel en bestrijk hiermee de koteletjes. Laat dit ten minste één nacht intrekken.
Meng de vossebessen met het citroensap, het kaneel en cognac. Breng dit op smaak met peper en zout.
Snijd de venkelknol, wortel en bleekselderij in stukken. Bak de koteletjes met de groenten. Breng met smaak met zout en peper en besprenkel met cognac. De koteletjes serveren met de saus.
Tip: ook lekker op de barbecue!

Probeer ook eens
- Ganzencarpaccio met suikerbroodcroutons
- Eend in het pannetje
- Asperge-kaastaart
- Ham met frites en tomatensaus
- Tortilla met lamstartaar
- Aspergesoep met spekreepjes
- Lamsbout met honing en spek
- Tournedos met madeirasaus
- Shoarma in een tosti
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
- Spaghetti met geroosterde pompoen
- Broodje hamburger speciaal
Bekijk al onze recepten