Spaghetti met spek en kaas
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram kleingeknipt ontbijtspek
- 20 gram boter
- 1 grote zeer fijngesnipperde ui
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- 1 bouillontablet
- 0,5 theelepel marjoleinpoeder
- 300 gram spaghetti
- 75-100 gram geraspte pikante kaas
- 100 gram pijnboompitjes
- Mespunt foeliepoeder
- Aroma
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Bak het spek in de boter langzaam uit tot het bros is en neem het uit de pan. Fruit hierin vervolgens de ui met de knoflook glazig en voeg 3/4 liter kokend water met het bouillontablet en de marjolein toe. Laat de spaghetti langs de rand in de kokende bouillon zakken, roer even en draai de vlam of plaat laag. Kook de spaghetti net gaar. Giet overtollig kooknat af, maar maak de spaghetti niet te droog. Roer er de kaas, de pijnboompitjes en en de stukjes spek met, naar smaak, het foeliepeper, aroma, peper of zout.

Probeer ook eens
- Runderrolletje
- Zomerse uienschotel
- Kiprollade met blauwe kaaskorst
- Soep met hele kip
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Tosti met salami en courgette
- Fijne goulash met abrikozen
- Prinsessenbonen met peren en spek
- Bonenschotel met lamsvlees en tomaten
- Asperge met achterham
- Kipsnack in bladerdeeg
- Italiaanse kalfsbiefstukjes
Bekijk al onze recepten