Ham met frites en tomatensaus
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 eetlepels (mais)olie
- 1 grote ui
- 300 gram voorgebakken frites
- 100 gram oudbakken witte boterhammen
- 300-400 gram magere ham
- 400 gram gepelde tomaten
- 1/2-1 bouillontablet
- 3 eetlepels aardappelmeel of maizena
- Aroma
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Snipper de ui zeer fijn. Verwarm 4 eetlepels olie en fruit de ui hierin glazig.
Snijd het brood in dobbelsteentjes. Snijd de frites in blokjes. Voeg het brood, de frites en de rest van de olie bij de ui. Bak de aardappelblokjes en de dobbellsteentjes brood krokant. Voeg hier de ham bij en naar smaak aroma, peper en zout.
Kook de tomaten tot moes en voeg het bouillontablet toe.
Roer het aardappelmeel met wat water tot een papje. Bind hiermee de tomatensaus. Voeg naar smaak aroma, peper en zout toe.
Tip: lekker met asperges! Verwissel de tomatensaus voor een Hollandaise saus.
Probeer ook eens
- Gevulde paprika
- Karbonades, gevuld met champignons
- Zuurvlees
- Kruidenfilet gevuld met gorgonzolacrème
- Tournedos met madeirasaus
- Paassalade met kip en geitenkaas
- Aubergines, gevuld met kippenlevers en gehakt
- Chili Rib eye steak
- Aardappelsalade met wortelen
- Gekruide gehaktballen met ananas
- Runderrolletje
- Cannelloni Rosanella
Bekijk al onze recepten