Kalfsriblappen
Ingrediënten voor 5 personen
- 800 gram doorregen kalfsriblappen
- 1 eetlepel boter
- 12 sjalotten of zilveruitjes
- 12 geschilde worteltjes
- 4 teentjes knoflook
- 4 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 2 dl Spaanse saus (sauce espagnole)
- 2 dl rode Bordeauxwijn
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Snijd de doorregen kalfslappen in grove stukken. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en kleur hierin het kalfsvlees. Neem het kalfsvlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm.
Fruit in de overgebleven braadboter de tijm en de knoflook, zonder te kleuren. Blus af met rode wijn, voeg het kalfsvlees en het laurierblad toe en stoof het geheel 60 minuten, onder gesloten deksel. Verwarm de resterende boter in een pan met antiaanbaklaag, fruit hierin de sjalotten en worteltjes en voeg ze aan het kalfsvlees toe.
Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg dit ook aan het kalfsvlees toe, vermeng alles goed met elkaar en stoof het geheel, onder gesloten deksel, nog ca. 30 minuten zachtjes verder gaar.
Verwijder het laurierblad en de tijm en breng met zout en peper op smaak. Lekker met vers gebakken stokbrood.
Probeer ook eens
- Salade met gevulde rosbief
- Kip in alufolie
- 2 feestelijke voorgerechten
- Kip-avocado salade
- Varkenshaas in bladerdeeg
- Varkenslende van de rib met bearnaisesaus
- Spaghetti met geroosterde pompoen
- Varkensfilet met korst
- Pastasoufflé met ham
- Varkenshaas met mosterdsaus en munt
- Zomerse kipsalade
- Schotse kipfilet
Bekijk al onze recepten