Mediterraanse karbonades
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 karbonades
- 2 theelepels gedroogde salie, fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel venkelzaad, fijngehakt
- Halve theelepel suiker
- 1 laurierblad, fijngesneden
- 80 milliliter olijfolie, extra vierge
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Meng de salie, rozemarijn, tijm, venkelzaad, suiker, laurierblad en zout goed. Wrijf beide kanten van de karbonades in met het mengsel en smeer ze in met olijfolie. Laat dit een paar uur marineren.
Verwarm olie op een grill of in een pan op matig vuur. Grill de karbonades tot deze niet meer roze is. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
Serveer direct met bijvoorbeeld aardappelwedges en spinazie.
![For page 49 50 mediterraanse karbonades](/uploads/recipe/image/9d84be24-4283-4deb-b818-0e6a08fb0631/for_page_49_50_Mediterraanse_karbonades.jpg)
Probeer ook eens
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Kipsnack in bladerdeeg
- Pittige kip cordon bleu
- Makkelijke macaroni met ham
- Varkensoester uit Bohemen
- Varkenshaas omwikkeld met spek met stoofpeertjes
- Ossenhaas met champignons
- Gestoofde varkenswang met appel
- Spruitjesstamppot met rookworst
- Koteletten met mosterd en gruyère
- Lamsrib met verse groenten en rijst
- Hele kip uit de oven met geitenkaas en olijven
Bekijk al onze recepten