Mediterraanse karbonades
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 karbonades
- 2 theelepels gedroogde salie, fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel venkelzaad, fijngehakt
- Halve theelepel suiker
- 1 laurierblad, fijngesneden
- 80 milliliter olijfolie, extra vierge
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Meng de salie, rozemarijn, tijm, venkelzaad, suiker, laurierblad en zout goed. Wrijf beide kanten van de karbonades in met het mengsel en smeer ze in met olijfolie. Laat dit een paar uur marineren.
Verwarm olie op een grill of in een pan op matig vuur. Grill de karbonades tot deze niet meer roze is. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
Serveer direct met bijvoorbeeld aardappelwedges en spinazie.

Probeer ook eens
- Kipwrap voor de barbecue
- Broodje hamburger speciaal
- Gehaktballen met ei (scotch eggs)
- Provençaalse rundvleesschotel
- 2 feestelijke voorgerechten
- 2x gevulde eieren
- Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
- Kipslaatje naar smaak
- Oosterse vleesschotel
- Rosbief met een korstje
- Hete bliksem
- Pasta met salami
Bekijk al onze recepten