Mediterraanse karbonades
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 karbonades
- 2 theelepels gedroogde salie, fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel venkelzaad, fijngehakt
- Halve theelepel suiker
- 1 laurierblad, fijngesneden
- 80 milliliter olijfolie, extra vierge
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
Meng de salie, rozemarijn, tijm, venkelzaad, suiker, laurierblad en zout goed. Wrijf beide kanten van de karbonades in met het mengsel en smeer ze in met olijfolie. Laat dit een paar uur marineren.
Verwarm olie op een grill of in een pan op matig vuur. Grill de karbonades tot deze niet meer roze is. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
Serveer direct met bijvoorbeeld aardappelwedges en spinazie.
Probeer ook eens
- Kwark-macaronischotel
- Salade met chorizo
- Stamppot koolraap
- Goulash met biefstuk
- Asperge-kaastaart
- Romige Provençaalse runderreepjes
- Lamslapjes met paprika
- Bietjesstamppot met gebakken bloedworst
- Varkenshaas omwikkeld met spek met stoofpeertjes
- Biefstuk met banaan en ui
- Pasta met biefreepjes en kaassaus
- Turkse gehaktballetjes
Bekijk al onze recepten