Stamppot met kip
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets in blokjes
- 750 gram aardappelen
- Olijfolie
- Kipkruiden
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 150 gram rucola
- 2 kleine paprika's
- 100 gram crème fraiche
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook deze gaar. Verwarm olie in een hapjespan. Kruid de kip met de kipkruiden en bak goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en laat even garen. Wanneer de aardappelen gaar zijn; afgieten en stampen.
Snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg samen met de rucola en de crème fraiche toe aan de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel hierover de kip en de pijnboompitjes. Direct serveren.
Tip!
Varieer met de kip: vervang de kipfilet door een ander kipproduct.
Probeer ook eens
- Karbonade met Parmezaanse kaas
- Portobello's gevuld met kip en camembert
- Wraps met gerookte kip en avocado
- Salade met gevulde rosbief
- Varkenshaas in bladerdeeg
- Kip-avocado salade
- Ovenschotel met rookworst
- Kalfsriblappen
- Kalkoenspies met rauwe ham
- Provencaalse koteletten
- Plaatpizza met worst en pompoen
- Kalfsschenkel (Osso Bucco)
Bekijk al onze recepten