Wie is mijn slager | Wie is mijn bakker

Zuurvlees

Het lekkerste is om het vlees minstens 1 dag van te voren te snijden en te marineren.

Ingrediënten:
  • 1 kilo runderlappen om te stoven
  • 300 ml azijn
  • 6 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 4 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • boter
  • peper en zout
Bereiding

Snijd het vlees in blokjes. Meng in een kom het vlees met de azijn, de laurierblaadjes en kruidnagels. Zorg ervoor dat het vlees helemaal onder de azijn staat. Voeg eventueel wat water en azijn toe. Dek de kom af en laat het vlees op een koele plek minstens 1 dag marineren.
Neem de volgende dag het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade.

Snijd de uien in ringen. Braad het vlees met boter in een braadpan op hoog vuur. Als het vlees goed aangebraden is, voeg dan de uien en de fijn gesneden knoflook toe en bak deze mee. Nu de marinade toevoegen. Meng de appelstroop erdoor en laat het vlees gaar stoven (circa 2 uur). Na ongeveer een uur even proeven of het gerecht niet te zoet of te zuur is wordt. Eventueel nog wat azijn of stroop naar smaak toevoegen.


Neem na 2 uur het vlees uit de pan en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Voeg de in stukken gesneden ontbijtkoek toe om de saus te binden. De saus hoort nu iets zoet en kruidig te smaken. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Hierna het vlees in de pan en nog even laten sudderen.

Traditioneel wordt zuur vlees gegeten met frieten en eigengemaakte appelmoes.

For page limburgs zuurvlees

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.