Zuurvlees
Het lekkerste is om het vlees minstens 1 dag van te voren te snijden en te marineren.
Ingrediënten:
- 1 kilo runderlappen om te stoven
- 300 ml azijn
- 6 laurierblaadjes
- 6 kruidnagels
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels appelstroop
- 2 plakken ontbijtkoek
- boter
- peper en zout
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes. Meng in een kom het vlees met de azijn, de laurierblaadjes en kruidnagels. Zorg ervoor dat het vlees helemaal onder de azijn staat. Voeg eventueel wat water en azijn toe. Dek de kom af en laat het vlees op een koele plek minstens 1 dag marineren. Neem de volgende dag het vlees uit de marinade en laat het goed uitlekken. Bewaar de marinade.
Snijd de uien in ringen. Braad het vlees met boter in een braadpan op hoog vuur. Als het vlees goed aangebraden is, voeg dan de uien en de fijn gesneden knoflook toe en bak deze mee. Nu de marinade toevoegen. Meng de appelstroop erdoor en laat het vlees gaar stoven (circa 2 uur). Na ongeveer een uur even proeven of het gerecht niet te zoet of te zuur is wordt. Eventueel nog wat azijn of stroop naar smaak toevoegen.
Neem na 2 uur het vlees uit de pan en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Voeg de in stukken gesneden ontbijtkoek toe om de saus te binden. De saus hoort nu iets zoet en kruidig te smaken. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Hierna het vlees in de pan en nog even laten sudderen.
Traditioneel wordt zuur vlees gegeten met frieten en eigengemaakte appelmoes.
Probeer ook eens
- Hongaarse kipfilet
- Kippenleverpaté
- Karbonade met honing en citroen
- Soep met hele kip
- Ovenschotel met gehakt en tortillachips
- Gevulde hamlappen
- Aardappelsalade met wortelen
- Spaghetti met champignons
- Rijstsalade met gerookte kip
- Shoarma in een tosti
- Wraps met gerookte kip en avocado
- Tomaten gevuld met gehakt
Bekijk al onze recepten